Ana Duškov winnares Jong Haventalent prijs

‘Ik ga jongeren uit het hele land enthousiasmeren in de haven te werken’
Ana Duškov (24 jaar), werkzaam als management trainee bij ECT Rotterdam, won 7 juni de prijs van ‘Jong Haventalent’, tijdens de lustrumeditie van het Rotterdams Havenevenement. Uitgereikt in de Lloydzaal – gevuld met familieleden, vrienden, fans, Havenondernemers en -werkers – van de STC-Group in Rotterdam.

‘Haven is hele, grote wereld’
Een glunderende Ana, kort erna in gesprek met de Telegraph: ‘Ontzettend leuk dat ik ben gekozen. Ik wil jongeren enthousiast gaan maken voor werken in de Rotterdamse haven. Toen ik, na mijn afstuderen aan de Erasmus Universiteit, als management trainee aan de slag ging bij ETC, ging er ook een ‘hele grote wereld’ voor mij open. In de eerste plaats 42 kilometer havengebied, maar vooral ook alles wat zich hier afspeelt qua logistiek en transport. Een bruisend gebeuren. En alles wat daar dan nog omheen zit, qua digitalisering en technologie. Veel jongeren zijn zich hier niet van bewust. Ik wil hen hiervoor actief gaan benaderen. Ook via de weg van sociale media. Niet alleen de jongeren uit de omgeving van Rotterdam, maar ik wil ook jongeren van andere universiteiten en opleidingen in het hele land warm maken hiervoor. Hoe? Daar moet ik nog eens goed over na gaan denken. Maar vanaf nu ga ik me er volledig instorten. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!’

Havenwerker van het jaar
Andere prijswinnaars, die in het zonnetje werden gezet: Dennis Maat werd door het publiek gekozen tot Havenwerker van het Jaar. MCR-prijsfinalist Martine Kooy won de prijs van meest talentvolle mbo-student. En Stefan Gerrits de SmartPort scriptieprijs.

Ana Duškov winnares Jong Haventalent prijs

Ana Duškov winnares Jong Haventalent prijs